Julkula


Julpyssel


Att göra eget julpyssel är väldigt enkelt och snyggt. Linnéa hjälper dig med inspirationen och delar med sig av sina tips nedan.

Julkula i papper:
Rita en mall på en form du gillar eller skriv ut Linnéas mall HÄR. Klipp ut mallen. Måla ut mallen ca 10-12 gånger på ett papper du gillar (ca 120-170 gr är en bra tjocklek på pappret). Klipp ut dina delar. Lägg alla delar på varandra.Ta en bit sytråd och klipp till och knyt ihop.Lägg in sytråden i mitten i toppen av papperslagren av dina utklippta delar. Häfta ihop alla papperslagren med häftapparat i mitten av delarna. Ca 3-4 häftningar. Se till att tråden till upphängningen kommer med i häftningen. Vik upp dina delar en och en tills alla delar är uppvikta. Fixa till så att den bildar en boll.
Klart!


Guldstjärna
Skriv ut Linnéas stjärnmall här. Klipp ut mall. Måla av mall med blyerts på en lite tjockare kartong (finns som 70×50 ark i pappershandel). Klipp ut stjärna. Ta en linjal och dra med falsben (eller en stiftpenna utan udd/sax) linjerna rakt över till varandra. Inifrån på stjärnan och ut till spetsen. Vik ner ”dragningarna”/vecken försiktigt. Placera stjärnan på bordet och ”tryck” försiktigt upp den. Vill du kunna hänga den i granen, gör ett hål med en håltång i en av stjärnans spetsar och trä ett snöre därigenom. Klart!


Etiketter
Måla ut en form som du gillar på ett tjockare papper/ skriv ut Linnéas mall här. Limma ihop en bit mönstrat papper eller en snutt tapet med ett enfärgat papper (tex ett vitt 120-170 gr papper eller brun byggpapp). Måla av din mall flera gånger på pappret och klipp ut. Gör ett hål i tagsens överkant med en håltång. Trä ett fint snöre genom hålet på tagsen. Nu är det bara att skriva en hälsning på tagsen och knyta fast på din present!
Klart!